O projekte

BÝVANIE PRE POKROČILÝCH

PRVÝ KROK K VYTVORENIU MALEJ PRÍMESTSKEJ ŠTVRTE VENOVANEJ VÁŠMU BÝVANIU, ODDYCHU A ZÁBAVE.


 

Rezort Quartetto je prvým krokom k vytvoreniu malej prímestskej štvrte v krásnom prostredí Borovicového hája. Komornosť projektu je podčiarknutá malou zastavanosťou, nízkym počtom poschodí, samostatnosťou pozemku a to dáva veľký predpoklad pre pokojné, tiché a bezpečné bývanie.

Našou prioritou je vytvorenie peknej architektúry s vysokým užívateľským komfortom bez premotivovaného zásahu doň naturelu prostredia.

Kompaktné tvary kubusov znižujú nielen stavebné náklady, ale spolu s odvetrávanými fasádami a kvalitnými veľkoformátovými preskleniami ovplyvňujú energetickú náročnosť budúcej prevádzky.

Zónovanie rezortu na obslužnú, obytnú a oddychovú časť umožní využiť aj funkcie typické pre rodinné domy.

Dve parkovacie miesta pre jednu rodinu, dostatok odkladacieho priestoru pre bicykle, kočíky, sane, lyže a iné potrebné veci je vítaným vylepšením.

Naviac koncept obytného vonkajšieho priestoru v podobe krytých terás poskytuje celoročné využite v priamom kontakte so slnkom, čerstvým vzduchom a okolitou prírodou.

A ak aj to je primálo, tak máte možnosť využiť spoločnú záhradu s jazerom, priľahlý les alebo wellness zónu s plaveckým bazénom, vírivkou a saunou.

 


 

 

“ Najmenšie možné objekty, prírodné materiály a nízka energetická náročnosť ako prejav rešpektu k prírode, veľkorysé bytové priestory bez bariér s terasami o akých sa Vám ani nesnívalo ako prejav úcty k človeku, náladu zlepšujúce exteriéry s vlastným lesom, jazerom a záhradou ako prejav zodpovednosti k zdraviu a dobré vzťahy v malej komunite ľudí ako prejav lásky k životu. „

Marek Dupej a Igor Šimončík
architekti Quartetto

 


BENEFITY QUARTETTO

Dobré pozemky sa nevyrábajú.

My veríme, že sme jeden skvelý našli.

Na hranici mesta a voľnej prírody s krásnym výhľadom na Nízke Tatry bez rušivých vplyvov hlučnej dopravy. Ticho, súkromie, pohoda.

Primeraná dostupnosť / školy, banky, pošta, obchody, reštaurácie, MHD, centrum /

Rozsiahly pozemok 7272m2 s prírodnou južnou hranicou tvorenou Borovicovým hájom a zo severu hranicou katastra Nemce, čím sa minimalizuje možnosť ďalšej výstavby v tesnej blízkosti rezortu.

Váš spoluvlastnícky podiel na priľahlých pozemkoch a tým pádom aj účasť na rozhodovaní tiež zabráni možnosti znehodnotiť spoločné bývanie.

Kvalita služieb a susedské vzťahy často rozhodujú o zapustení trvalých koreňov.

Správcovstvo, údržba, upratovanie a zahradnícke služby zaručujú kvalitné bývanie v čistom a upravenom prostredí. Oplotenie rezortu s elektronickým vstupom a kamerovým systémom výrazne zvýšia našu bezpečnosť.

Wellness zóna s interiérovým plaveckým bazénom, saunou, vírivkou a oddychovou zónou výrazne uľahčujú návrat z dovolenky a život počas dlhých zimných mesiacov. Funkčné prepojenie s vonkajšou oddychovou zónou so záhradným jazerom o výmere 193m2 a priľahlým lesom dáva skvelý predpoklad pre zábavu Vašich detí alebo domácich miláčikov.

Samozrejmosťou sú veľkorozmerné priestory pre skladovanie bicyklov a kočíkov na prízemí a vlastná pivnica v cene bytu.

Dispozícia vchodových priestorov a osobný výťah zabezpečujú pohodlný bezbariérový prístup až do bytu. Primerané rozmeryschodísk poskytujú dostatočné možnosti na sťahovanie aj väčších kusov nábytku.

Pohľad na peknú architektúru tiež môže potešiť.

Minimalistické kubusové tvaroslovie so sviežimi estetickými detailmi je základným predpokladom bývania v skutočnom origináli. Citlivá komorná kompozícia v členitom teréne nahráva pocitu akoby tu tie vily stáli odjakživa.

Užitočné členenie rezortu na obslužnú, obytnú a oddychovú zónu dáva predpoklad k logickému funkčnému využitiu pre bývanie, oddych a zábavu.

Dispozičné členenie bytov na klasickú dennú a nočnú zónu je obohatené o exteriérový priestor krytých terás s celoročným využitím.

Obrovské presklenia špičkových „francúzskych okien“ vnášajú do bytu teplo, svetlo a čerstvý vzduch, významné faktory pohody bývania.

Nízke náklady, šťastnejší život. Bez debaty

Ekoenergie. Faktor tvaru budov, orientácia k svetovým stranám, veľké presklenia, preverené materiály a kvalitná výstavba sú zárukou nízkoenergetickej budovy v energetickej triede A. Ekologický prístup k prírode a filozofia minimalizovania prevádzkových nákladov na energie viedla k použitiu teplovodného podlahového kúrenia a rekuperácie vzduchu. Logickým využitím potenciálu čerpadiel je nízkoteplotné podlahové kúrenie. Samostatnosť riadenia a kontroly umožní ovplyvňovať vlastnú spotrebu energie.

Odpad. Tuhý komunálny odpad je centralizovaný na zastrešenom uzamykateľnom stanovisku pri vstupe do rezortu tak, aby bol prístupný pre odvozové komunálne služby. V rámci spoločných priestorov budú umiestnené príručné odpadové nádoby. Splašky z domácností budú zhromaždené v biologickej čističke odpadových vôd a po prečistení odvedené k určenému výpustnému miestu.

Dažďová voda. Zberný systém zo striech a spevnených plôch bude zhromažďovať vodu k jej následnému využitiu na polievanie zatrávnených plôch.

Samozrejmosťou je aj mediálna predpríprava pre TV, internet a telefón.

 


ČASOVÁ OS PROJEKTU

2013
architektonická štúdia
2014
územné konanie
2015
stavebné povolenie
2016
výstavba 1. a 2. vily
2017
výstavba 3. a 4. vily
2018
Kolaudácia 1.a 2. Vily
2019
Kolaudácia 3.a 4. Vily